onsdag 30 november 2011






























































Jag skulle bara betala räkningar vid pysselbordet. Men så låg det så fint vinrött papper där och bara väntade.....och en sax...och klister.......
och vad är roligast pyssla eller betala räkningar?





söndag 27 november 2011

Things I love





Tycker ju att det är jättekul att dreja men tog hem lite ny keramik i torsdags och ja, det finns fortfarande en hel del att lära sig om drejning......
Sedan skulle jag hämta resten av min keramik i går och tog med mig barnen till ateljén......då säger min lärare att det blivit fel under bränningen! All min keramik har fastnat i ugnens plattor då glaseringen runnit av!!! Vi gjorde försök att få loss dem men då gick de i tusen bitar!  

torsdag 24 november 2011

Min nya älskling!


Är den inte söt som socker mitt nya fynd från 60-talet?


Vem ska få äran att ha den som sänglampa...hm, vi är tre personer just nu som slåss om den.....
















Apropå älskling så var min 6-åring uppe med en kompis på sitt rum. De tittade på skolfotot och plötsligt hör jag henne fråga sin kompis vem av killarna som är sötast........"alltså vem är du kär i?"
Jag spärrade upp öronen och lyssnade vidare......
Man vet inte om man ska skratta eller gråta.....är hon SÅ gammal nu?

onsdag 23 november 2011

Flyttprojekt pågår

Jodå, jämt och ständigt i vårt hem. Jag tror att det krävs en viss människotyp för att leva som vi gör. Vi har en personlighet som :
1.Har en vilja vara i en ständig förändringsprocess. Alltså det finns ingen egentlig vilja eller strävan efter att bli färdig. Vi vill ständigt förändra och förnya.
2. Vi kan koppla bort och stänga av hur det är runtomkring oss. En ständig röra och förflyttning av saker, el som ska dras, handdukar som ska få en krok osv, vi kan stå ut i detta och förtränga situationen. 


Under en veckas tid har det stått möbler i vårat vardagsrum och "inget konstigt alls" har vi parerat runt dessa möbler som att de inte finns där. Ibland säger vi till varann för sakens skull att vi borde flytta på dem nu, bara för att få det sagt mer än att vi verkligen menar att vi måste flytta på dem nu.
Det här med saker på fel plats det går väl an om inte samma människor är på besök så ofta. Men när man sagt till en förälder till vår dotters lekkamrat att "ja, här håller vi på och flyttar möbler som ni ser"....och de sedan kommer tillbaka två gånger till samma vecka och de står kvar!......ja då får de kanske en ny definition med vad vi menar med att vi "håller på" med någonting........

tisdag 22 november 2011

                                                      Behind the scenes
Det här med att visa upp en ytlig välpolerat yttre råder vi bot på här....och meningen med mina bilder är aldrig att glänsa....jag har bara något maniskt behov av att fota allt som finns omkring mig.
Jag älskar färg och form och ser vackert överallt.
Till och med dammsugaren som faktiskt ligger framme för jämnan. Det är lättast så. Den går varm flera gånger om dagen. Så den har sin plats mitt på hallmattan. Den får äran att åka undan när gäster kommer.......
Politiskt korrekt




Min man anser att dessa söta dockor inte är politiskt korrekt att ha hemma för mina döttrar att leka med......men visst är de söta  (han anser att de anspelar på en Geisha.)
Jag är så förtjust i vackra leksaker och gillar absolut inte plastleksaker.
Måste därför nämna min favorit leksaks webbaffär igen "Mokkasin" som har underbart fina saker. Mycket av papperspyssel för den som är lagd åt det hållet.....
http://mokkasin.com




Min senaste favorit från Mokkasin är Washi tapen som man kan ha till allt....överallt!

lördag 19 november 2011


....som vi har slitit med den. Jag tror jag har målat den 5 gånger nu.....och nu kanske det bara återstår en gång till......men den blev fin efter att maken slipat stegen och vi lutat och såpat de trärena ytorna. Det doftar så gott!


P.S. Stringlampan i tyg från 60-talet är ett secondhand fynd!



Lilla tjejen som nu blivit tre år! Hon blev alldeles förskräckt och grät när vi kom in med brickan och alla paketen och sjöng så fint.
Då hade vi ändå pratat många gånger om uppvaktandet.....

tisdag 15 november 2011


Årets sista tappra äpplen från vårt träd,
 får äran att bli äppelmuffins 
 med chruncy topping! 

måndag 14 november 2011

Man får passa på......



..att gå ut och fånga solen medan den är uppe.

söndag 13 november 2011

Grattis far på din dag!

Vi har kul i eftermiddag med att spela in låtar med flickorna som tyckte det var jätteroligt att sjunga och spela in till morfar!





 Marängbotten och varm hallon och blåbär som smälter in i marängen.
Ett lager glass, marängbotten igen, och toppar med hallongrädde!
Toppar med hallon/blåbär och därefter hemmagjord kolasås!

fredag 11 november 2011

Vi provar skor




mina första skor får han pröva idag så han ska bli lite gladare



men han orkar inte riktigt gå febrig som han är... 

...och så tittar vi på album från när jag hade skorna.

tisdag 8 november 2011

Things I love


Visst är det vi - maken och jag när vi har vår egna gårdsbutik med krukmakeri....:)
Jodå, han var positivt inställd till det, frisyren och allt, någon gång i framtiden.......
Observera tjejens knut av dreads!
foto: Hilary Walker portfolio

måndag 7 november 2011

Flyttkaos

Just nu har jag inte riktigt koll på läget här hemma......
Förutom att jag har pågående projektet "måla alla tre matbord samt vaxa dem-projektet" vilket gör att vi under en vecka inte kan sitta vid något bord (jag tänkte att det var lika bra att göra allt på en gång), så har jag även pågående "måla trappen-projektet" vilket gör att barn och vuxna får parera mellan målarburkar och maskeringstejp.

Vi kände dock i söndagskväll att är det inte dags att även starta upp projekt "alla byter rum"!!!!!!
Detta var inte så enkelt som det låter:) 
Nu vet ingen var de har sina saker eller kläder och det är svårt att ta sig fram i något av sovrummen eller hallen utanför som är belamrad med möbler. För inte kan man bara flytta sängar och byråer. NEJ, då är det liksom lika bra att passa på och måla lister och tak igen, riva ned den inbyggda garderoben osv osv.....
 Denna fina men otroligt otympliga säng är nu ett minne blott.......
Detta ska bli vårat nya sovrum.

söndag 6 november 2011

"Favoriter i köket"




Mitt bidrag till "Fabriken" blir.....

I grunden finns det som original i vårat hem, från 30-talet, ett fint skåp som är inbyggt och ett skafferi. Underbara saker men de gjorde även det lite begränsande när vi skulle bygga ett kök, Det blev inte så många skåp som fick plats. Istället placerade vi en rejäl köksö bestående av skåp som rymmer en hel del....


Annan favorit i inredningen är vår gamla spis som vi hittade i källaren och murade upp bredvid spisen....

Gillar även mina gamla burkar och läckra retrogrytor som jag fyndat. Man blir liksom glad av att se dem.


Saker som betyder mycket för mig är min egengjorda keramik som pryder köket. Alla koppar är originella och har sina unika skavanker......men de är formade av mina händer......