förutom en uteplats som ska till
det är bra med spillvirke
då maken byggde ett nytt bord av bräderna
nu ska den stå ute ett tag för att få rätt patina
Den blåvita duken kommer från Himla....
Körsbär äter vi högt och lågt eftersom de mognat nu på en gång
Hade en tanke om att göra paj i små enskilda portionsskålar. Hittade dessa och andra färger, på Maxi faktiskt, i perfekt storlek.
I dessa dagar har jag gjort ett antal försök med att få till en god smulpaj till våra jordgubbar. Efter fyra försök och viss förändring av recept har jag hittat en som funkar för jordgubbar
Jordgubbs minipaj
2,5 dl mjöl
1,5 dl socker
1 ägg
1 tsk bakpulver
100 gram smält smör
Rör ihop mjöl, socker, ägg och bakpulver. Tryck ut det över jordgubbarna. Ringla sedan den smälta smöret över degen.
Jag hade miniformarna i ca 15 min i 200°c.
(foto av maken Otto)
Oh, så fint! Och smarrigt. Det är nåt speciell tmed mat och efterrätter i portionsstorlek. Det känns alltid lite lyxigare tycker jag. :)
SvaraRaderaSå många härliga bilder! Och vilken vacker duk, så enkel och fin.
SvaraRaderaNydelige sommarbilder ♥ klem Kjersti
SvaraRadera