tisdag 25 juni 2013

Himmelsk glass!



 (Jordgubbsglass med maräng)

(Citron och jordgubb)
(Vanilj och blåbär)

Det här måste ni bara prova
jag lovar
ni kommer inte att ångra besväret
bara ångra att ni inte tidigare gjort denna underbara glass

Det finns ju egentligen inga ursäkter
Det är 
enkelt
nyttigare 
billigt
och himmelskt gott
Eftersom jag är en person som inte vet vad "lagom" är så gjorde jag tre smaker
Jordgubb, blåbär och citron.

Så kan man ju dessutom få precis den smak som man vill
med lagom stora bärbitar
och styrka på lakritsen....
och för att inte tala om valet av strössel
idag prövade vi marängkross (man får ju äggvitor över )
krossad lakritspolka
och krossad mini-nonstops
valen är oändliga, liksom glassens innehåll.


Ok, vi höll på med glass och maräng pyssel mest hela dagen idag
men det är ju ett sant nöje när
det verkligen smakar
grädde och riktiga bär.

Här kommer receptet på en snabb vaniljglass från "Lomelinos glass":

 2,5 dl grädde
1,5 dl mjölk
1,0 dl socker
          0,5 tsk vaniljpulver


Rör ihop mjölk och socker tills det smält. Häll sedan i grädde och vanilj. Ställ in smeten i en låda och låt den frysa i ca 1 timme. Därefter kan du fylla glassen med valfri smak ex 2 dl krossade jordgubbar. Låt den sedan stå i frysen ca 2-3 timmar. Rör i glassen ibland för att ta bort vattenkristaller.
(Variant två är att köpa sig en glassmaskin....)


Ni måste prova, lova!


3 kommentarer:

  1. Verkar riktigt riktigt gott! Och vad smidigt att sätta strutarna i tomma äggkartonger. Här ska regna hela dan imon så kanske vi får ägna oss åt glasstillverkning istället :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är ett superkul pyssel tillsammans med barn!

      Radera
  2. Jo jag har lyckats med glassen! först med äppelkross och sen med Calvados som tillsats.

    SvaraRadera

Jag blir så glad när ni skriver till mig!!!