tisdag 11 juni 2013

Ljuvlig rabarberkräm



Plötsligt svämmar det över av rabarber i vår rabatt
och det går ju så fort så nu är det hög tid att skörda dem
jag har aldrig varit någon fantast på att hantera rabarber
men tänker att lite kräm till kvällsmat kan väl aldrig vara fel.
....och så busenkelt det är inser man sedan....

500 gram rabarber
4 dl vatten
1 dl socker
2 msk potatismjöl

Koka upp vatten och socker. Därefter lägger du i den hackade rabarbern och kokar i ca 5 minuter. 
Dra av värmen och häll i potatismjölet (utblandat med lite vatten) under omrörning. Låt koka upp och sedan är det färdigt!



2 kommentarer:

  1. Oh, så gott! Jag har inte ätit en endaste rabarberpaj eller kräm ännu i år. Skandal! ;)

    SvaraRadera
  2. Rabarberkräm är verkligen sommarsmak! Kan tipsa om att smaksätta med kardemumma. Passar mycket bra ihop med rabarber. Liza

    SvaraRadera

Jag blir så glad när ni skriver till mig!!!