torsdag 27 juni 2013

Vi gör jordgubb-och rabarbermarmelad




När man tar vad man har
nämligen rabarber och jordgubbar som behöver göras något med
inna det är försent
då kom suget efter egen marmelad
och så busenkelt det med
här är min variant:
(varför följa recept?)
ca 2 dl rabarber
ca 2 dl jordgubb
ca 1 dl syltsocker
några droppar citron
Alltså jag tar ca hälften socker eftersom jag inte vill ha det för sött,, tycker att jordgubbarna bidrar med sötman.
För att kolla när marmeladen är färdig tar du en nedkyld fat som du smetar ut en sked marmelad på, alternativt lägger du in en sked marmelad i kylskåpet en stund. Jag tycker den då inte ska rinna om man vippar på fatet men ändå vara mjuk och inte som gelé....

Till mina rågfrallor och riktigt lagrad och salt ost så var marmeladen perfekt!






2 kommentarer:

  1. Mmm... jordgubbar och rabarber. Denna ljuvliga smakkombo! :)

    SvaraRadera
  2. Det blev verkligen jättegott, nu är vi sålda på att göra egen marmelad!

    SvaraRadera

Jag blir så glad när ni skriver till mig!!!